Even as I'm typing this it has done it again. Every time I click into the text box to form an answer, ask a question, or edit a post, the on-screen Hebrew keyboard pops up for no reason, and remains there even after I've exited the box. Why is it doing this?

enter image description here

This is extremely annoying and I'd like to have this sorted out. Does this have anything to do with the new Mi Yodeya theme at all? If so, this is a bug that definitely needs sorting out.

  • 1
    I just noticed this as well and was thinking of posting about it. – Alex Oct 3 at 1:44
  • 1
    It just popped up for me when I tried to vote on this question! (I moved it aside so I could vote, but I can't dismiss it.) But it didn't happen when I just voted on a question on main. Are you seeing this on both main and meta, or only on meta? – Monica Cellio Oct 3 at 1:50
  • 2
    Ok, I've found one way to reproduce it: while a post box (question or answer) has focus, clicking on the site switcher, achievements, inbox, or my user profile link in the topbar reliably brings the keyboard up for me. – Monica Cellio Oct 3 at 1:56
  • @MonicaCellio Great, now I have a Hebrew keyboard floating in the corner covering the screen. :P – ezra Oct 3 at 1:57
  • 5
    Huh, this is super strange. I’ll check it out tomorrow morning. – Adam Lear Oct 3 at 1:58
  • @ezra good news; if I then toggle the keyboard control on the post (seems to require a couple clicks, one to summon it even though it's already there, and then one to dismiss it), it doesn't come back. Refreshing the page means you start over, though. – Monica Cellio Oct 3 at 1:59
  • 1
    For me it disappeared once I posted the answer I was typing. And it appears when I am in the answer box, go to a different tab, and then come back to the answer box. – Alex Oct 3 at 2:50
  • @Alex Even still it's super annoying – ezra Oct 3 at 3:07
  • @ezra I agree. I'm just noting the parameters. – Alex Oct 3 at 3:08

Sorry about that. I have a fix ready and queued up for deployment to production. Unfortunately, our full prod builds are currently blocked on testing a major infrastructure change. That should clear up sometime between later today and end of tomorrow, but I don't have a specific time at the moment.

In the meantime, I apologize for the annoyance and the inconvenience - it looks like my keyboard layout/positioning fixes from yesterday unmasked this problem, but I didn't notice it in my local testing.

Update: the fixes have been deployed. Please let me know if there are any other keyboard issues.

  • 4
    Thanks a billion, Adam! – ezra Oct 4 at 0:21

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .